Zoomo One: bicicleta electrică gândită special pentru livrări

Un start-up australian a creat o bicicletă electrică dedicată special livrărilor urbane: Zoomo One.

O companie australiană vrea să creeze vehiculul perfect pentru livrările urbane. Pentru a pune capăt mopedelor și scuterelor folosite astăzi de majoritatea livratorilor de mâncare din lume, australienii de la Zoomo au creat o bicicletă electrică robustă echipată special pentru livrări.

Zoomo One

Prototipul lor se numește Zoomo One și poate transporta până la 60 kilograme încărcătură. Bicicleta electrică dispune de două zone pentru pachete: una în spate ce poate susține 40 kilograme și alta pe ghidon în față pentru alte 20 kg. Zonele de transport sunt flexibile putând fii montate diverse cutii de transport sau alte accesorii.

Pentru a rezista torturii urbane, Zoomo One dispune de suspensie dublă, roți robuste de 24 inchi echipate cu anvelope rezistente la pană. Bicicleta electrică mai dispune de lumini LED, semnalizare și stop de frână. În echiparea de serie mai este inclus și un sistem GPS integrat pentru urmărirea în timp real a poziției bicicletei.

Bicicleta folosește o baterie de 1 kWh, ce poate fi schimbată, iar ulterior vor fi oferite și baterii mai mari. Modelul are o viteză maximă de 45 km/oră, dar poate fi limitată în funcție de legislația din fiecare țară.

Modelul va fi disponibil în Statele Unite ale Americii din acest an, iar Europa va primi noua bicicletă electrică din 2023. În SUA, prețul unui Zoomo One este de 4000 USD.

Test comparativ vehicule electrice: logboard, trotinetă, bicicletă, scuter sau motocicletă?

Via Autocar, Zoomo

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top