1.225 de automobile electrice au fost rezervate prin programul Rabla Plus

Noul Renault ZOE Z.E. 50 - R135

Programul Rabla Clasic a înregistrat rezervări relativ modeste față de anii anterior, însă cererea de mașini electrice prin Rabla Plus a crescut.

Ediția 2020 a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus a debutat la finalul lunii martie în același timp cu restricțiile de circulație impuse de pandemia de coronavirus.

Astfel, numărul de cereri pentru automobile noi prin programul Rabla Clasic este relativ scăzut față de cifrele din anii anterior. Ministerul Mediului spun că s-au înregistrat aproximativ 20.000 de cereri pentru tichete, bugetul alocat anul acesta fiind suficient pentru 60.000 de tichete Rabla Clasic.

RAR

„Fondurile Rabla Clasic acoperă 60.000 de vouchere, iar în acest moment s-au rezervat aproape 20.000. Piața încearcă să-și revină, probabil că nici în perioada următoare nu vor fi cereri foarte mari”, a spus Marius Tudor, secretarul general al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Însă, cererea pentru automobile electrice prin programul Rabla Plus a crescut, fiind rezervate 1.225 de automobile, programul din acest an permițând 3.000 de automobile.

Rezervarea de fonduri prin cele două programe nu implică și garanția că persoana va finaliza tranzacția. Pentru a facilita depunerea dosarelor pentru solicitarea de fonduri, documentele pentru Rabla Clasic și Rabla Plus pot fi depuse online, iar termenele limită au fost prelungite.

Cele mai ieftine SUV-uri prin programul Rabla 2020

via FloteAuto

Adaugati comentariu