182.40 mph pe o motocicletă

Zef Eisenberg a reuşit un record pe mila lansată, atingând o medie de 182.40mph pe o motocicletă.

Riderul a ales să doboare recordul pe pista Pendine Sands din sudul Tării Galilor. Pilotând un Suzuki Hayabusa supraalimentat (400 CP) preparat de MADMAX Racing Team, britanicul a parcurs traseul în ambele sensuri, cu o medie de 182.40mph.

Vânătoarea de recorduri

In 1927, Sir Malcolm Campbell atingea 174.8mph pe pista de la Pendine în celebrul său vehicul aero-propulsat Blue Bird. Acest record a fost doborât abia în 2015, când actorul Idris Elba atingea 180.361mph la volanul unui  Bentley Continental Super Sport twin-turbo W12 de 650 CP.

Pentru a fi mai rapid decât Idris Elba, Zef avea nevoie să parcurgă traseul în ambele sensuri, însă încă de la primii metri, cauciucul din spate s-a dezintegrat.

„Până să ajung în zona cronometrată, roata din spate începuse deja să se învârtă în gol. Derapa, cu toate că am folosit cel mai bun pneu de curse. Dar şi acesta nu putea rezista prea mult la aceste rotaţii. De aceea, aceste recorduri sunt greu de doborât. Limitele umane şi inginereşti sunt împinse şi mai mult”, explica Eisenberg.

Citeste mai mult pe Motorxpert.ro

 

Te-ar putea interesa si: Bridgestone şi Saroléa colaborează pentru a patra oară în cursa Isle of Man TT

Adaugati comentariu