30 de ani de producție pentru uzina Opel Eisenach

Opel sărbătorește 30 de ani de producție la uzina sa din Eisenach, Germania.

Opel marchează 30 de activitate la uzina sa din Eisenach, Germania. Marca germană produce aici mașini încă din 1992. Primul exemplar Opel Astra produs la Eisenach a ieșit pe poarta fabricii în 23 septembrie 1992.  Primul Opel Astra „made in Eisenach” ieșea de pe linia de producție în prezența fostului cancelar german Helmut Kohl și a angajaților. Uzina a devenit curând una dintre cele mai moderne din lume în ceea ce privește sustenabilitatea mediului, tehnologia de fabricație și sistemele de producție. Fabrica auto este, de asemenea, parte integrantă a orașului și a regiunii.

30 de ani – Opel Eisenach

În 1993 a început și producția lui Opel Corsa, fiind pentru prima dată când acest model era produs în Gremania. Anterior, modelul a fost produs exclusiv la uzina spaniolă de la Zaragoza.

Tot aici a mai fost produs modelul Opel Adam.

„Timp de 30 de ani, Eisenach a reprezentat cele mai înalte standarde. La această uzină auto tradițională au fost asamblate numeroase bestselleruri Opel destinate clienților. Odată cu producția modelului Opel Grandland și a hibridului plug-in Grandland pe platforma multi-energie de ultimă generație, Eisenach a devenit o parte importantă a ofensivei de electrificare a mărcii Opel”, afirmă CEO-ul Opel, Florian Huettl

Producția totală la Eisenach a depășit 3,7 milioane de exemplare în cele 3 decenii de activitate. În prezent, la Eisenach se produce modelului SUV Grandland facelift în varianta plug-in hybrid.

Via Opel

Adaugati comentariu