45 de ani de Volkswagen Golf. Cum arăta la început?

Volkwagen Golf (4)

Pe 28 martie 1974, prima generație Volkswagen Golf intra în producția de serie la uzina Wolfsburg. Nici oficialii, nici muncitorii nu aveau habar că tocmai semnaseră soarta vânzărilor companiei și aveau să trimită pe șosele un bestseller.

A fost, de la bun început, disponibil cu două și patru uși, Golf din 1974 putea fi comandat cu unul dintre cele două motoare din ofertă: un propulsor de 1.1 litri cu patru cilindri și 50 de cai putere și o unitate de 1.5 litri cu 70 de cai putere. Motoarele erau cuplate standard la o transmisie manuală cu patru trepte sau opțional, la o transmisie automată cu trei rapoarte. Viteza maximă era de 140 km/h pentru versiunea entry level și de 160 km/h pentru versiunea de top.

Volkswagen Golf

GALERIE FOTO

Peste 35 de milioane de unități Golf s-au vândut în 45 de ani. La fiecare 41 de secunde, cineva, undeva în lume, a comandat un Golf, zi de zi, fără întrerupere, de la începutul producției și până acum. astfel, s-au vândut în medie 780.000 de mașini pe an.

“Este sufletul brand-ului nostru”, explică COO-ul de la Volkswagen, Ralf Brandstätter.”Echivalează cu progresul și tehnologia mai mult ca oricare alt model.”

Volkwagen Golf (10)

A fost surprins de fotografii spion! Cum arată viitorul Volkswagen Golf?

După 7 generații de Golf, fanii modelului așteaptă acum MK8, care a fost deja surprins în teste într-o versiune foarte apropiată de cea de serie.

Citește mai multe pe www.missauto.ro!

 

Adaugati comentariu