7 lucruri pe care nu le știai despre Valentine’s Day

Fie că abia aștepți data de 14 februarie, că îți este indiferentă sau chiar că o urăști, adevărul este că Valentine’s Day a ajuns să fie o sărbătoare de interes pentru cei mai mulți dintre noi, așa că nu prea te poți preface că nu există. Dar cât de multe știi despre această zi care celebrează iubirea la nivel mondial?

Datează din vremea romanilor

Despre originile Valentine’s Day există 2 teorii. Prima spune că ziua este o adaptare a Lupercalia, festival roman ce avea loc pe 15 februarie, în care tinerii se dezbrăcau, pentru a-și demonstra fertilitatea. A doua spune că împăratul roman Claudius al II-lea a interzis căsătoria soldaților (aparent, cei solitari erau mai buni luptători). În spiritul iubirii, Sfântul Valentine a ignorant legea și s-a căsătorit în secret. Pentru neascultare, acesta a fost executat în data de 14 februarie.

Se trimit sute de milioane de felicitări

Valentine’s Day este sărbătoare în care, anual, se cumpără 190 de milioane de felicitări, ceea ce transformă Ziua Îndrăgostiților în a doua cea mai populară sărbătoare, după Crăciun.

Femeile singure au mari șanse să își găsească alesul

Se pare că există 119 bărbați singuri, burlaci sau divorțați, pentru fiecare 100 de femei care nu sunt implicate într-o relație.

Adevărata iubire nu este deloc greu de găsit

Numai în Statele Unite au loc anual peste 2 milioane de căsătorii, ceea ce înseamnă că, zilnic, aproximativ 6000 de cupluri își unesc destinele. Deci, cât de greu crezi că și-au găsit jumătatea?

Continuare

Adaugati comentariu