Pandemia de coronavirus ar putea duce la scăderea semnificativă a emisiilor de CO2

vinieta Oxigen Euro 7

Aproape întreaga lume a fost paralizată de pandemia de coronavirus, iar una din părțile bune este faptul că emisiile poluante ar putea scădea la un nivel care nu a mai fost întâlnit de mai bine de 80 ani.

Emisiile de dioxid de carbon ar putea scădea la un nivel care nu a mai fost întâlnit de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Conform Global Carbon Project, o organizație ce monitorizează poluarea și emisiile de CO2, în 2020 s-ar putea înregistra o scădere cu peste 5%. Este pentru prima dată din 2008, când nivelul emisiilor de CO2 scade.

Reducerea poluarii provocată de pandemia de coronavirus a fost pentru prima dată observată în China, unde emisiile de CO2 au scăzut cu 18% între februarie și martie 2020.

Apoi, concentrațiile de dioxid de azot au scăzut cu 10% pe săptămână în nordul Italiei în urma încetării activităților și a blocajului impus de pandemia de coronavirus. Scăderi semnificative ale emisiilor poluante au fost înregistrate și la Milano.

foto: ESA

Dioxidul de azot este eliberat în aer de vehicule și centrale termice și poate provoca afecțiuni respiratorii.

Oamenii de știință avertizează însă că acest lucru nu este de durată, dacă nu vor fi luate măsuri și după ce pandemia va fi oprită.

via Hotnews

Primăria București renunță la taxa Oxigen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top