A apărut numărul 112 al revistei AutoExpert

Numărul din luna martie include suplimentul MotorXpert dedicat sportului cu motor intern și internațional. Alte subiecte interesante: primul test cu Ford Focus, testul comparativ cu noul Volkswagen Passat, Mazda 2 vs. Suzuki Swift și teste individuale cu cele mai spectaculoase limuzine de lux Mercedes-Benz CLS și Audi A7.

“Pe de o parte, am întâlnit nebunia electrificării aproape la fiecare stand de la Salonul Auto de la Geneva. Dacă până și la Rolls Royce era un model electric cred că ar trebui să ma credeți, că nu exagerez. Practic, de la smart până la Renault – Nissan sau de la Tata până la Mercedes, fiecare se întrecea în prize și autonomii electrice, care mai de care mai suprarealistice. 

Din păcate, s-a dovedit încă o dată că una dintre principalele probleme fără un răspuns corect este autonomia oferită de modelele electrice, care, după spusele specialiștilor încă depinde decisive de foarte mulți factori. De exemplu, testând Nissan Leaf, am îndrăznit să pornesc instalația de climatizare, moment în care autonomia a scăzut instant, de la 92 de kilometri la numai 63 de kilometri. Iar Leaf este un model recunoscut și apreciat, deținând titlul de European Car of the Year 2011, cu alte cuvinte un model cu pretenții.

În aceste condiții, îndrăznesc să spun că mașina electrică este încă la stadiul de experiment, chiar dacă unii producători își doresc cu orice preț să devină pionieri și să înceapă comercializarea. Chiar am primit un comunicat de presă de la Mitsubishi, în care este anunțată lansarea pe piața românească a modelului electric i-MiEV, la un preț de aproximativ 30.000 de euro fără TVA.”

Fragment din Editorial AutoExpert 112 martie

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top