A doua generație a modelului Toyota Mirai ar putea fi lansată în această toamnă

toyota-mirai-concept-2

Toyota va lansa o nouă a generație a modelului de serie alimentat cu hidrogen numit Mirai. Cel mai probabil, versiunea de serie va fi prezentată în luna octombrie, iar debutul comercial va avea loc în 2021.

A doua generație a modelului de serie Toyota Mirai va fi lansată în această toamnă. Modelul alimentat cu hidrogen a fost prezentat în versiune de preserie în luna octombrie 2019, dar de atunci Toyota nu a mai comunicat nimic legat de noul model.

Toyota este unul dintre puținii constructori care are în gamă un automobil de serie propulsat cu hidrogen, vândut doar pe câteva piețe. Prima generație Toyota Mirai a fost lansată în 2014, iar de atunci au fost vândute aproximativ 10.000 unități.

Presa japoneză spune că a doua generație Mirai va fi prezentată în luna octombrie sau noiembrie, urmând apoi ca debutul comercial să înceapă în 2021.

Designul va fi similar cu cel al versiunii de preserie din imagini. Mirai folosește linii cursive și moderne în stilul de design actual. La interior se remarcă un display central de 12.3 inch și sistemul audio JBL cu 14 incinte acustice.

Noua Toyota Mirai folosește platforma TNGA și va adopta propulsia spate. Deși nu există date tehnice oficiale, primele informații spun că noul Mirai va avea o autonomie mai mare cu 30% față de actuala generație.

Via Carscoops

Adaugati comentariu