A început producția noului BMW Seria 8 Coupe

BMW Seria 8 Coupe (5)

Noul BMW Seria 8 Coupe a intrat în producție la uzina Dingolfing, în care constructorul bavarez a investit recent sute de milioane de euro. Înainte de a demara producția noului automobil sport, au fost implementate acolo sisteme de transport autonome și dispozitive inteligente.

Ca uzină care produce sedanurile BMW Seria 7, fabrica BMW Group din Dingolfing are o competenţă remarcabilă în producţia de automobile pentru segmentul de lux. Suntem pregătiţi în mod optim pentru producţia noului BMW Seria 8 Coupé. Sunt sigur că clienţii noştri din întreaga lume vor adora acest automobil sport de lux”, speră Dr. Andreas Wendt, directorul uzinei BMW Group din Dingolfing.

BMW Seria 8 Coupe (3)

BMW Seria 8 Coupe – Începe o nouă eră pentru mașinile sport

Caroseria noii sportive bavareze integrează materiale ușoare, cum ar fi oțel, plastic, aluminiu și fibră de carbon. Acoperişul, uşile, capota şi scutul frontal ale noului BMW Seria 8 Coupé sunt realizate din aluminiu. În premieră la un model de serie BMW, acoperişul este disponibil din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP).

Sistemul de producție are la bază procedee inovatoare. De exemplu, pentru asamblarea portierelor, componentele sunt livrate pe linie de trenuri-remorchere autonome. Simultan, roboţi colaborativi măsoară decalajele şi erorile de aliniere.

BMW Seria 8 Coupe (2)

În cadrul uzinei, se utilizează și dispozitive de tip “wearables” (“purtabile”), tehnologii informatice pe care personalul le poartă pe corp. Lista include ochelari de realitate virtuală, dar și mănușile scaner inteligente ProGlove. Printr-o vibrație, cel care le poartă va fi anunțat atunci când pe linia de asamblare ajunge un autombil cu opțiuni de echipare non-standard, care are nevoie de o atenție specială.

La uzina Dingolfing se construiesc și BMW Seria 5, dar și Seria 7.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top