BMW Seria 8 Coupe – Începe o nouă eră pentru mașinile sport

BMW Seria 8 Coupe

BMW Seria 8 Coupe scrie un nou capitol în istoria mașinilor sport spectaculoase produse de constructorul bavarez. Nemții trec în contul noului model performanțe dinamice impresionante, un design emoțional, lux inegalabil și dotări excepționale.

Inginerii BMW au configurat caroseria, sistemul de propulsie și suspensia în așa fel încât mașina să demonstreze agilitate și precizie la fiecare manevră. Astfel, motoare puternice fac echipă cu sistemul de tracțiune integrală BMW xDrive. Seria 8 a debutat în versiune M8 GTE la cursele de anduranță și la IMSA WeatherTechSportsCar din Statele Unite. Modelul de serie va prelua peformanțele dinamice ale mașinii de curse și le va transpune pe șosele.

BMW Seria 8 Coupe

În vârful gamei se va regăsi BMW M850i xDrive Coupe, propulsat de un nou motor V8 cu 530 de cai putere, ce va fi lansat în luna noiembrie, alături de BMW 840d xDrive Coupe cu motor cu șase cilindri în linie și 320 de cai putere.

BMW Seria 8 Coupe respiră aerul modern și sportiv, exclusivist și senzual tipic mașinilor sport ale brand-ului, cu un nou limbaj de design, clar și expresiv. Silueta alungită, joasă, liniile cursive, pavilionul redus, ampatamentul lung și ecartamentul mare sunt elemente care definesc proporțiile noului model. Seria 8 Coupe măsoară 4,843 mm în lungime, 1,902 mm în lățime și doar 1,341 mm în înălțime, având un ampatament de 2,822 mm, toate acestea asigurându-i o alură intimidantă.

BMW Seria 8 Coupe

Esența impunătoare este redată și de elementele pachetului M Sport, dar și de prizele mari de aer, capota puternic profilată, grila robustă și farurile LED mai înguste ca la oricare alt model BMW. Faruri BMW Laserlight cu iluminare variabilă sunt disponibile opțional. În partea posterioară, combinația de linii orizonatale și diagonale subliniază faptul că avem de-a face cu o mașină cu o lățime impresionantă și cu un centru de greutate coborât, senzație confirmată și de stopurile LED care se extind către flancuri.

BMW Seria 8 Coupe vine cu numeroase elemente de aerodinamică activă, care reduc rezistența la înaintare. Acestora li se adaugă oglinzile subțiri care optimizează fluxul de aer, iar acoperișul noii mașini, construit din plastic ranforsat cu fibră de carbon, disponibil în premieră la o versiune de serie, amintește de designul vechilor mașini de curse.

BMW Seria 8 Coupe

Limbajul de design minimalist și modern continua la interior, creând astfel o ambianță relaxantă, dar, în același timp, luxoasă, cu accente sportive. Scaunele sport noi sunt îmbrăcate în piele Vernasca. Fețele ușilor și bordul sunt îmbrăcate în piele. Grație unei poziții extrem de joase a scaunelor din spate, a fost posibilă integrararea tetierelor în spătar. Bancheta spate se poate plia standard 50/50 pentru a crește volumul portbagajului de 420 de litri.

Lista de opțiuni include BMW Display Key, încărcare wireless, scaune încălzite și ventilate, un sistem de sunet Bowers & Wilkins Diamond Surround și butoane îmbrăcate în sticlă.

BMW Seria 8 CoupeO nouă unitate V8 de 4.4 litri cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, se regăsește sub capota lui BMW M850i xDrive Coupe. Acesta vine însoțit de o evacuare sport cu control al flapsurilor. Pentru a obține setările perfecte, inginerii au supus unitatea unor teste intensive, care au inclus toate situațiile posibile de sarcină, pe circuitul Nürburgring Nordschleife.

Față de propulsorul V8 pe care îl înlocuiește, noua unitate V8 oferă în plus 68 CP până la 530 CP, putere disponibilă între 5.500 și 6.000 rpm. Cuplul maxim este disponibil pe o plajă largă de rotații, de la 1.800 la 4.600 rpm. BMW M850i xDrive Coupe accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde.

În premieră în segment, apare și o versiune cu motor diesel. BMW 840d xDrive Coupe este mixul perfect de forță și cifre mici de consum. Sub capotă sa se află o unitate diesel de 3.0 litri cu șase cilindri în linie, tehnologie BMW TwinPower Turbo și în conformitate cu standardul Euro 6d-TEMP. Propulsorul dezvoltă 320 CP și un cuplu de 680 Nm de la 1.750 rpm. De 4,9 secunde are nevoie Seria 8 Coupe diesel să ajungă de la 0 la 100 km/h. Mașina a primit și un sistem de evacuare conceput anume pentru ea.

BMW Seria 8 Coupe este echipat cu o versiune actualizată a transmisiei Steptronic Sport cu 8 trepte pentru schimburi mai sportive, care asigură însă, eficiența. Padelele pe volan pentru schimbarea treptelor sunt oferite standard.BMW Seria 8 Coupe

Și sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive, cu orientare către puntea spate, funcționează acum mai eficient, cu o distribuție a cuplului rapidă, precisă și variabilă, între cele două punți, optimizând tracțiunea și stabilitatea.  BMW M850i xDrive Coupe vine și cu diferențial electronic pe puntea spate.

Principiul structurii și setările șasiului noului Seria 8 Coupe au fost concepute pentru a sublinia potențialul dinamic al tehnologiei trenului de rulare și pentru a obține performanțe dinamice maxime. Un centru de greutate foarte jos, o masă optimizată, o distribuție echilibrată a sarcinii, lungimea ideală a ampatamentului și ecartamentul mare, dar și structura rigidă a caroseriei reprezintă ingredientele rețetei dinamice.

Toate modelele de jante din aliaj ușor, oferite standard sau opțional, primesc anvelope mixte cu tracțiune sporită.

Lista de dotări standard include direcție integrală activă, suspensie adaptivă M și amortizoare controlate electronic pentru o precizie superioară. M850i xDrive Coupe primește standard și frâne M Sport, și jante M de 20 de inci cu anvelope ultra-performante. Modelul este ușor de recunoscut și datorită culorii exterioare Cerium Grey, eleronului M și pragurilor illuminate. Sunt disponibile și scaune multifuncționale, volan îmbrăcat în piele M și finisaje din oțel inoxidabil. Pachetul M Sport oferă și jante din aliaj M de 19 inci, frâne M Sport și praguri iluminate cu logo-ul M. Pachetul M Technic Sport aduce în plus jante de 20 de inci, un sistem de frânare și mai performant, diferențial electronic și eleron M.

Pentru un plus de confort și siguranță, BMW a instalat la bordul noului său Seria 8 Coupe cele mai avansate sisteme. Active Cruise Control cu funcție Stop & Go, protecție în caz de impact lateral, BMW Night Vision, dar și avertizare în intersecții sunt sisteme disponibile. Sistemmul Parking Assistant include și Reversing Asistant, care permite deplasarea automată a vehiculului în marșarier, pe o distanță de 80 de metri, urmând traseul parcurs anterior cu fața.

BMW Seria 8 Coupe

BMW Seria 8 Coupe primește noul sistem BMW Operating System cu ecran de 7.0 inci, ușor de personalizat. Meniul prezintă o structură simplă, care permite acces rapid la toate funcțiile și setările, pe care șoferul le poate comanda prin butoanele de pe volan, prin controller-ul iDrive, prin ecranul tactil, prin control vocal și prin gesturi.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top