Un prototip BMW Seria 8 Coupe a fost pus la încercare pe circuit

BMW Seria 8 Coupe (3)

Un prototip BMW Seria 8 Coupe a fost testat pe circuitul de viteză din Aprilia, nu departe de capitala Italiei, Roma. Sportiva de lux se pregătește de lansarea în partea a doua a anului.

Inginerii germani au pus la punct o serie de elemente pentru optimizarea aerodinamicii pe pista ovală, cu o lungime de aproape 4 kilometri de lângă Roma. Mașina a purtat un strat gros de camuflaj, dincolo de care se pot ghici însă, formele agresive și silueta robustă ale prototipului.

BMW Seria 8 Coupe (7)

Zonele de viteză, dar și virajele strânse au pus la grea încercare prototipul care se află deja într-o formă foarte apropiată de aceea a mașinii de serie, care va fi prezentată chiar anul acesta, cel mai probabil în toamnă, la Paris. Aceata a fost supus și unor teste de verificare a accelerării, frânării și direcției, iar Seria 8 Coupe pare să fi făcut față cu brio programului intens.

AI VĂZUT CUM ARĂTA CONCEPTUL? CREZI CĂ MAȘINA DE SERIE VA ARĂTA LA FEL?

“Testele în cele mai severe condiţii arată că suntem pe drumul cel bun cu. Valorile de dinamică deja realizate sunt absolut impresionante. Clienţii şi fanii noştri se pot aştepta la un automobil sport autentic”, declară Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare şi cercetare. Acesta a făcut deplasarea în Italia, pentru a superviza testele.

BMW Seria 8 Coupe (6)

Divizia de motorsport de la BMW a dat o mână de ajutor la dezvoltarea viitorului model Seria 8 Coupe, care preia elemente de dinamică de la mașina de curse BMW M8 GTE, care își va face debutul weekend-ul viitor în cursa de 24 de ore de la Daytona. În iunie 2018, BMW-ul ultra-performant va alerga în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Un prototip M8 GTE a fost prezentat vara trecută la cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Pe parcursul dezvoltării, BMW Seria 8 Coupe va beneficia de experiența acumulată de echipa specializată în sporturile cu motor.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=9u1d_CRBYK8

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top