A murit Niki Lauda, triplu campion mondial în Formula 1

Niki Lauda (3)

S-a stins din viață Niki Lauda, triplu campion mondial în Formula 1. Austriacul avea 70 de ani și suferea de mai multe afecțiuni. Lauda fusese supus unui transplant pulmonar de urgență, în august 2018. În 1997 și 2005, acesta fusese supus și unor transplanturi de rinichi.

Niki Lauda fusese din nou internat în spital, unde a rămas timp de zece zile, în luna ianuarie acestui an, când se îmbolnăvise de gripă.

“Cu tristețe adâncă, anunțăm că dragul nostru Niki s-a stins din viață în liniște, luni, 20 mai 2019, înconjurat de familia sa”, a anunțat familia legendarului Lauda într-un comunicat.

Fostul pilot austriac cu 25 de victorii în Marele Circ, a fost campion mondial de Formula 1 în anii 1975 şi 1977, la volanul unui monopost Ferrari, iar în 1984, și-a adjudecat titlul mondial cu McLaren.

Niki Lauda (2)

În 1976, Lauda a fost victima unui accident teribil în Marele Premiu al Germaniei. Alți piloți l-au scos din mașina în flăcări la Nurburgring după 55 de secunde de la declanșarea incendiului. 42 de zile mai târziu, Niki era din nou pe circuit și la un pas de podium, în Marele Premiu al Italiei, deși suferise arsuri grave, iar fumul toxic îi provocase probleme pulmonare mari. Lauda a încheiat sezonul pe locul al doilea, în urma marelui rival James Hunt.

Austriacul, acționar și președinte onorific la Mercedes-AMG Petronas Motorsport, a refuzat, de-a lungul timpului, să îndepărteze cicatricile de pe față și scalp, explicând că toată lumea trebuie să vadă cât de dură este Formula 1.

“Un model pentru noi toți, în afara vieții publice, a fost un soț, un tată și un bunic iubitor și ne va fi dor de el”, sunt cuvintele familiei care a anunțat decesul, în timp ce șeful echipei de Formula 1, Toto Wolff, spune că “eroii nu mor niciodată. A fost eroul meu și al multor generații.”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top