Abarth 500 electric va fi lansat anul viitor

Abarth va lansa o versiune performantă a modelului Fiat 500 electric în 2023. Va fi primul model electric ce va purta sigla mărcii sportive din cadrul grupului Stellantis.

Abarth va introduce în gama sa propria versiune a modelului 500 electric. Va fi primul model complet electric ce va purta sigla cu scorpion a mărcii sportive. Lansarea a fost confirmată de șeful mărcii Fiat, Olivier Francois pentru publicația britanică Autocar.

Abarth 500 electric în 2023

Acesta a spus că modelul se află în faza de testare și că va va oferi o experiență fantastică la volan. Actualul model Fiat 500 electric oferă 118 CP și poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 9 secunde. Ne putem aștepta ca versiunea performantă Abarth să aibă o accelerație de sub 7 secunde pentru a atinge 100 km/oră.

„Acum un an și jumătate, am spus că nu poate fi atât de greu să faci o versiune Abarth pentru modelul 500 electric. Mașinile electrice sunt deja atât de distractive de condus. Vestea bună este că lucrăm activ la el și, odată ce va fi confirmat, va fi relativ rapid”, a spus Olivier Francois.

Fiat 500 Electric - Stellantis AFM

De asemenea, rămâne de văzut dacă Abarth-ul electric va păstra bateria de 42 kWh sau va sacrifica o parte din autonomie pentru performanțe sportive. Modelul Abarth 500 electric va avea, cel mai probabil un sunet sportiv artificial, dar și opțiunea de a fi complet silențios.

Via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top