Abarth 500e: primul model electric al mărcii italiene

Divizia de performanță a mărcii Fiat a lansat primul său model electric: Abarth 500e. Bazat pe Fiat 500 electric, modelul Abarth oferă 155 CP.

Abarth s-a specializat în transformarea modelului Fiat 500 în variante performante, iar odată cu apariția modelului Fiat 500 electric era clar că Abarth nu va putea rămâne deoparte. S-a născut astfel Abarth 500e, un model cu un look agresiv, în cel mai pur stil al mărcii italiene.

Abarth 500e

Partea frontală a fost modificată și a primit un spoiler agresiv, iar în locul logo-ul Fiat, avem inscripția mărcii Abarth și logo-ul cu Scorpion. Modelul mai dispune de faruri LED și elemente grafice specifice. La interior, avem scaune sport cu tetiere integrate tapițate în Alcantara. Pentru sistemul multimedia este folosit ecranul de 10.25 inchi, iar planșa de bord digitală utilizează un ecran de 7 inchi.

Pentru muzică, Abarth utilizează un sistem JBL, iar la interior mai găsim încărcare prin inducție pentru telefonul mobil și sistem de climatizare automat.

Pentru a păstra sunetul specific modelor Abarth, italienii și-au echipat mașina cu un generator de sunet care poate imita motoarele pe benzină. Acesta poate fi, însă, dezactivat.

Modelul Abarth 500e utilizează un singur motor electric ce oferă 155 CP și 235 Nm livrați prin intermediul punții față. 500e poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 7 secunde. Pentru alimentarea motorului electric, Abarth 500e dispune de o baterie de 42 kWh ce poate fi încărcată la stații rapide de până la 85 kW. Abarth nu a comunicat autonomia oficială.

La lansare, modelul electric va fi disponibil într-o ediție specială limitată la doar 1949 exemplare numită Scorpionissima. Acesta poate fi comandată în nuanțele exterioare Verde Acid sau Albastru Poison și vine în standard cu jante de 18 inch, pedalier metalic și plafon din sticlă.

Via Abarth

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top