Abia deschisă, uzina Tesla din Germania ar putea fi extinsă

Producătorul auto american Tesla vrea să cumpere aproximativ 100 de hectare de teren pentru uzina sa din Grünheide, Germania. Până acum, amplasamentul se întinde pe aproximativ 300 de hectare.
Uzina Tesla Fremont poluare

Tesla pare să fi decis deja să extindă uzina sa de mașini din Germania. Potrivit autorităților statului Brandenburg, producătorul american de mașini electrice intenționează să extindă amplasamentul din Grünheide de lângă Berlin.

„Planurile Tesla de a achiziționa teren suplimentar la est de actualul sit sunt cunoscute”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Mediului, Frauke Zelt, la solicitarea Automobilwoche.

Conform publicației germane, compania dorește să cumpere aproximativ 100 de hectare la est de actuala Gigafactory pentru un depozit logistic și alte spații de depozitare. Autoritățile din Brandenburg au precizat însă că nu există în prezent o solicitare concretă pentru asta.

Jurnaliștii germani notează că în solicitarea inițială a companiei americane de a construi o uzină la Grünheide nu se menționează un depozit, precizându-se doar conexiuni cu șosele, autostrăzi și căi ferate.

Cu toate acestea, informațiile Automobilwoche arată că șase hectare din terenul planificat de Tesla pentru cumpărare aparțin furnizorului de energie electrică Edis, iar restul statului Brandenburg. Tesla nu a comentat deocamdată informația.

În prezent, amplasamentul pe care firma americană a construit prima sa uzină din Europa acoperă aproximativ 300 de hectare.

Pe 22 martie 2022, Tesla a deschis noua fabrică de mașini din Grünheide, Germania – în prezența cancelarului Olaf Scholz și a șefului companiei Elon Musk. Pe lângă această uzină de asamblare a vehiculelor electrice, Tesla are în construcție și o fabrică de baterii, ambele unități de producție fiind aprobate de statul Brandenburg.

– Tesla Model 3 este cel mai bine vândut model în Europa în luna martie

Adaugati comentariu