Abraham Schot este președinte interimar la Audi după arestarea lui Stadler

Abraham Schot Audi

Abraham Schot este noul președinte al Consiliului de Administrație de la Audi, după ce Grupul Volkswagen l-a suspendat din funcție pe Rupert Stadler, în urma arestării acestuia în dosarul Dieselgate. Numirea acestuia are efect imediat.

Abraham Schot, în vârstă de 57 de ani, preia conducerea Audi pe o perioadă nedeterminată. Olandezul este membru al Consiliului de Administrație al Audi AG și responsabil pentru vânzări și marketing începând cu 1 septembrie 2017. Acesta este masterand în Administrația Afacerilor. CV-ul său cuprinde și funcția de CEO la DaimlerChrysler și Mercedes-Benz Italia, în perioada 2006 – 2011, dar și diverse funcții în cadrul acelorași companii în Olanda.

Dieselgate – Șeful Audi a fost arestat

Rupert Stadler, fost președinte Audi, a fost arestat pe 18 iunie, în urma deciziei luate de Parchetul de la Munchen. Acesta a solicitat Consiliului de Supraveghere eliberarea din funcția de Membru al Consiliului de Administraţie al AUDI AG şi din funcţia de Membru al Consiliului de Administraţie al Volkswagen AG. Deciziile se aplică însă temporar, până la clarificarea situației care a dus la arestarea lui Stadler.

Stadler, în vârstă de 55 de ani, este cel mai important oficial din cadrul Grupului Volkswagen arestat în acest dosar până la ora actuală, dar pe lista de suspecți, susțin procuratorii germani, există și alte nume grele. Fostul CEO al producătorului auto de lux este acuzat de fraudă și publicitate mincinoasă în scandalul trucării emisiilor poluante.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top