Accidentul de pe A2: Instructorul vinovat nu avea RCA

Accidentul de pe A2, în care și-au pierdut viața patru persoane și au fost rănite alte 50, ia o turnură revoltătoare. Instructorul auto care a provocat coliziunea în lanț nu avea asigurare RCA.

Potrivit Profit.ro, Dacia Logan de la care a pornit accidentul nu avea poliță RCA valabilă, înregistrată în baza de date CEDAM, care include toate polițele RCA emise în România din 2007 până în prezent. Ultima informație privind numărul de înmatriculare al mașinii instructorului auto este din 2010.

În lipsa unei asigurări RCA valabile, despăgubirea aferentă mașinii instructorului auto va fi achitată, conform legii, de către Fondul pentru Protecția Victimelor Străzii, mai scrie Profit.ro.

“Este de remarcat că a apărut cu asigurare până în 2010-2011 și apoi a dispărut.  Este un indiciu în plus că polița RCA chiar nu există. De altfel, din experiență vă spun că având în vedere numărul de automobile implicate în accident, 30 sau 31, cei de la Fondul pentru Victimele Străzii ar trebui să fie fericiți dacă este un singur vinvat fără asigurare”, explică un specialist în asigurări, citat de profit.ro.

În accidentul în lanț înregistrat sâmbătă dimineață pe A2, la kilometrul 67, în apropiere de Lehliu, au fost implicate 29 autovehicule. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a preluat luni dosarul penal având ca obiect investigarea producerii accidentului rutier de pe Autostrada A2, KM 67, din dimineaţa zilei de 5 noiembrie 2016. Dosarul a fost înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară”, se arată într-un comunicat PÎCCJ.

Adaugati comentariu