Accident Tesla Model S – autopilot ratează intervenția

Tesla Model S autopilot

Faptul că sistemele de conducere semi-autonomă nu au ajuns încă la maturitate și necesită în continuare perfecționare, e un lucru evident. Azi însă a apărut un filmuleț care confirmă din plin acest fapt: accident Tesla. 

În rolul principal – Tesla Model S și-ale sale sisteme Traffic-Aware Cruise Control (TACC) și active cruise control. Ambele active. Așa cum notează site-ul motor1, clipul cu accidentul nu mai este disponibil pe internet (nu ne întrebăm de ce), dar cineva a fost suficient de inspirat încât să facă un GIF cu momentul impactului.

via GIPHY

În filmul original, șoferul explică faptul că cele două sisteme erau pornite și că au ratat complet intervenția. În loc să frâneze sau să schimbe banda pentru a evita impactul, acestea au accelerat, menținând traiectoria neschimbată.

În final, alarmat de viteza în creștere și de impactul iminent, șoferul a intervenit, frânând violent. Deși impactul nu a fost evitat, măcar violența lui a fost scăzută.

În comentariile de pe site, posesorii de mașini cu dotate cu sisteme asemănătoare sunt împărțiți: fie confirmă lipsa lor de reacție în cazul apropierii de mașini staționare, fie dimpotrivă, o infirmă. Acest fapt este o dovadă clară a lipsei de maturitate a sistemelor.

Nu, nu sunt împotriva lor și am spus-o de fiecare dată. Dimpotrivă, sunt sigur că sunt capabile să evite accidente ”ca și făcute”. Doar că nu strică să le supraveghem atunci când sunt activate. Nu ca șoferul din filmul de mai jos, care trage un pui de somn în timp ce mașina ”se conduce” singură.

 

Sursa: motor1

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top