Aceasta este mașina ultra-populară în Europa, de care americanii vor să scape

Volkswagen Golf (4)

Aceasta este mașina care se vinde ca pâinea caldă în Europa, dar pe care americanii nu o iubesc deloc! Volkswagen Golf este lider pe “Bătrânul continent”, dar este departe de topul preferințelor în SUA. Astfel, compania germană va alege să nu mai comercializeze Golf peste Ocean.

Informația, publicată de Motor1, apare cu doar câteva luni înainte de prezentarea oficială a noii generații, pe care am văzut-o într-o serie de fotografii spion. Modelul va fi dezvăluit în toamna viitoare.

Invincibil în Europa de 20 de ani în segmentul compact, Volkswagen Golf nu-i atrage pe americanii interesați de mașini cu proporții mult mai generoase. Astfel, Volkswagen plănuiește eliminarea din gama disponibilă pentru SUA a versiunilor standard hatcback și break, a dezvăluit un oficial Volkswagen cu ocazia unui eveniment care a avut loc în California, informează Motor1.

Test drive Volkswagen Golf 2.0 TSI – Dați câte unul ca să ajungă la toată lumea!

Vor rămâne în schimb, dincolo de Atlantic, versiunile sportive Golf GTI și Golf R, care acoperă 48% din vânzările de unități din familia Golf. Este incert însă, viitorul versiunii electrice e-Golf și al versiunii Alltrack. Dar planurile Volkswagen de a elimina versiunea electrică din gamă, pentru a face loc primei compacte din familia ID, clarifică parțial lucrurile.

Volkswagen Golf este cea mai bine vândută mașină în Europa. Dacia e în top cu două modele!

Schimbarea radicală ar putea demara în primele luni ale anului viitor. Doar 6.642 de unități s-au vândut în Statele Unite anul trecut, ceea ce reprezintă mai puțin de 2% din vânzările totale ale constructorului german. În Europa, peste 446.000 de persoane au comandat un Golf în 2018, la mare distanță de modelul care ocupă locul 2 în topul preferințelor europenilor, Renault Clio, cu 336.000 de unități.

Sursă foto: Quattroruote.it

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top