Aceastea sunt modelele care tocmai au primit 5 stele EuroNCAP

EuroNCAP

O nouă sesiune de teste de siguranță EuroNCAP le trece cinci stele în contul celor mai noi modele. Pe listă se află Mazda3, Volkswagen T-Cross Renault Clio și Toyota Corolla.

Noua Mazda3, dezvăluită în luna februarie, a obținut cinci stele la testele de siguranță. Compacta cu motor 2.0 pe benzină a obținut un punctaj de 98% pentru protecția pasagerilor adulți, 87% pentru proecția copiilor aflați la bord, 81% pentru cea a participanților vulnerabili la trafic, categorie care include pietonii și bicicliștii. Sistemele de asistență au fost notate cu 73%.

Mazda3 EuroNCAP

Toyota RAV4, care a fost dezvăluită anul trecut, la Salonul Auto de la New York, a fost notată tot cinci stele, cu 93% pentru pasagerii adulți, 87% pentru pasagerii copii, 85% pentru participanții vulnerabili la trafic și 77% pentru sistemele de asistență.

Și Toyota Corolla se bucură de cinci stele la testul EuroNCAP. Autoritățile în domeniu i-au acordat 95% pentru protecția ocupanților adulți, 84% pentru protecția ocupanților copii, 86% pentru protecția altor participanți la trafic, în caz de impact, iar sistemele de siguranță cu care este echipată compacta niponă au fost notate cu 77%.

Toyota Corolla EuroNCAP

 Adusă anul acesta la Geneva, compacta franceză Renault Clio a trecut, de asemenea, cu brio, testele de siguranță. Modelul oferă 96% protecție pasagerilor adulți, 89% copiilor, 72% participanților vulnerabili la trafic, în timp ce sistemele de asistență au fost notate cu un scor de 75%.

Renault clio EuroNCAP

Mașina electrică premium Audi e-tron, venit pe lume în toamna anului trecut, a reușit să obțină tot cinci stele. 91% este scorul trecut în dreptul protecției pasagerilor adulți, 85% pentru pasagerii copii, 71% pentru participanții vulnerabili la trafic și 76% pentru sistemele de asistență ale mașinii disponibile cu camere video în loc de oglinzi retrovizoare.

Audi e-tron EuroNCAP

Un alt SUV premium, dar de această dată unul cu propulsie hibrid, Lexus UX, și-a îndeplinit obiectivul la capitolul “siguranță”. Adulții aflați la bord primesc 96% protecție, copiii beneficiază de o protecție cotată la 85%, în timp ce, în caz de impact, protecția asigurată pietonilor și bicicliștilor este de 82%.

Lexus UX EuroNCAP

Mezinul familiei de SUV-uri de la Volkswagen, T-Cross, își atrage clienții cu siguranță la nivel maxim. 97%, 86%, 81%, respectiv 80% sunt punctajele obținute de mini-SUV-ul german, testat de curând și de echipa AutoExpert, pentru protecția pasagerilor, protecția copiilor, protecția participanților vulnerabili la trafic și pentru sistemele de asistență.

Volkswagen T-Cross EuroNCAP

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top