Geneva 2019: Noul Renault Clio – Informații și fotografii oficiale

Noul Renault Clio

Despre Noul Renault Clio știam aproape totul. Aproape, pentru că francezii au păstrat secretă gama de motoare până azi, la Geneva, când totul a fost dezvăluit.

În premieră pentru model, va fi disponibil un sistem de propulsie hibrid, numit E-TECH și format dintr-un motor aspirat de 1.6 litri, asistat de două motoare electrice.

Sistemul transmite puterea către puntea față printr-o cutie de viteze cu variație continuă. Bateria de 1.2 kWh este situată deasupra punții spate și permite rularea pur electrică în până la 80% din distanțele urbane, grație unui sistem performant de regenreare a energiei la frânare, și asigură o economie de până la 40% raportată la motoarele pe benzină cu performanțe asemănătoare.

Noul Renault Clio

De toate pentru toți

Gama de motoare pe benzină cuprinde variante aspirate (SCe) și supraalimentate (TCE). Versiunile SCe au o capacitate de 1.0 litru, 3 cilindri, dezvoltă 65 și 75 CP, un cuplu maxim de 95 Nm și sunt cuplate la transmisii manuale du 5 rapoarte. Versiunea turbo de bază, 1.0 TCe, cu 3 cilindri, produce 100 CP și 160 Nm (+10 CP și +20 Nm față de fosta versiune 0.9 TCe) și emite numai 100 g/km CO2. Inițial, motorul va lucra în tandem cu transmisia manuală în 5 trepte, iar ulterior va putea fi cuplat și la o cutie X-TRONIC cu variație continuă și funcție D-STEP (cu rapoarte presetate).

Motorul de top pe benzină este deja celebrul 1.3 TCe GPF, cu patru cilindri și filtru de particule, dezvoltă 130 CP și 240 Nm și poate fi cuplat exclusiv la transmisia automată EDC de origine Getrag, cu padele pe volan.

Propulsorul diesel 1.5 Blue dCi va fi disponibil în două variante de putere, de […] Citește continuarea pe www.floteauto.ro!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top