Noul Renault Clio – informații și fotografii oficiale

Noul Renault Clio - informații și fotografii oficiale

După ce am văzut primele imagini cu interiorul noului Renault Clio avem acum acces și la primele fotografii oficiale ale celui mai popular model din gama francezilor.

Aflat la cea de-a cincea generație noul Clio va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, la începutul lunii martie.

Noul Renault Clio are o lungime de 4048 mm, o lățime de 1798 mm și o înălțime de 1440 mm. Practic noua generație are o lungime redusă cu 14 mm, iar caroseria este mai joasă cu 30 mm pentru obținerea unui efect aerodinamic mai bun. Portbagajul oferă 391 de litri.

Din perspectivă vizuală remarcăm preluarea în partea frontală a semnăturii luminoase în forma literei C regăsită și pe restul modelelor din gama Renault. Pentru prima dată pe acest model, deflectoarele de aer apar la pasajele roților din față.

Noul Clio este construit pe platforma CMF-B și va fi primul model pe care grupul francez va implementa noul sistem de propulsie hibird E-Tech.

Noul Renault Clio vine în premieră cu un instrumentar de bord digital, în locul celui analog. Ecranul TFT este disponibil cu dimensinui între 7 și 10 inci. Versiunea cea mai mare redă și navigația. Echipată cu display-ul de 9,3 inci, mașina primește astfel cele mai mari ecrane din segment.

Interior noul Renault Clio (16)

Bordul a fost redesenat, iar dispunerea verticală a display-ului redă senzația de mai mult spațiu. Sub display, butoanele “piano” și butoanele pentru controlul climatizării îl ajută pe șofer să facă mai ușor setările preferate.

Și volanul este nou, primind finisaje din crom satinat și un design mai compact, îmbunătățind astfel vizibilitatea.

Consola centrală, și ea cu linii noi, găzduiește un schimbător de viteze mai scurt. Cu sistem de iluminare special și compartimente noi de depozitare, aceasta primește și o zonă de încărcare wireless a telefonului mobil.

Vor fi disponibile 11 nuanțe pentru caroserie și noul Clio primește versiunea RS-Line care va fi oferită cu o grilă redesenată și jante de 17 inchi.

Adaugati comentariu