Acest SUV Renault, construit în Rusia pentru ruși, va ajunge în toată Europa

Noul Renault Arkana (16)

Renault își mărește familia de SUV-uri în Europa. După ce a anunțat că City K-ZE, construit în China pentru China va ajunge și pe Bătrânul Continent, a venit rândul unui alt model să fie livrat în afara țării pentru care a fost proiectat.

Este vorba despre noul SUV Renault Arkana, dezvăluit în vara trecută. Construit în Rusia pentru piața locală, Arkana se bucură de un succes care i-a convins pe francezi că poate face față și pe piața europeană. Vicepreședintele executiv al Diviziei de Planificare a Produselor și Programelor companiei Renault, Kassai Koupai, este cel care a făcut anunțul.

Renault Arkana (13)

Arkana, surprins în teste pe drumurile publice chiar în România, în vara trecută, ar putea ajunge pe piața europeană în anul 2021.

Spre deosebire de modelul vândut în Rusia, Arkana destinat Europei ar primi un look ușor modificat, o cabină reconfigurată, dotări superioare și chiar o versiune RS Line.

Noul Renault Captur – 10 lucruri pe care trebuie să le știi

Și gama de motorizare ar putea fi diferită, astfel că modelul va renunța la motorul entry-level, cu care este disponibil acum în Rusia: o unitate aspirată de 1,6 litri pe benzină, cuplată la o transmisie manuală, cu tracțiune față. În schimb, va ajunge pe piața europeană motorul de 1,3 litri TCe cu 150 de cai putere, care se regăsește și în gama Dacia Duster. Opțional, mașina este disponibilă și cu tracțiune integrală, pentru încă aproximativ 1.500 de euro.

Renault Arkana (4)

Arkana vine cu ecran tactil de 8 inci în consola centrală, conexiune Android Auto și Apple CarPlay, sistem audio Bose, lumină ambientală, cameră video de 360 de grade și monitorizarea unghiului mort.

Rușii se bat pe sora Daciei Duster în versiune coupe. Cât costă?

În gama constructorului francez, Arkana ar fi poziționat între compactul Kadjar și SUV-ul de clasă mică, Renault Captur. Prețul de pornire în Rusia pentru noul SUV Renault este de aproximativ 14.340 de euro, ceea ce ar face modelul să fie un concurent serios pentru Dacia Duster.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top