Acesta este orașul care va permite doar mașini electrice

mașini electrice Los Angeles

A început cursa de eliminare a motoarelor termice. Metropole europene au stabilit termenul limită de înlocuire a acestora cu propulsoare cu emisii zero. Trendul traversează Atlanticul. Autoritățile din Los Angeles au impus 2050 ca an al schimbării.

Anunțul face parte din planul primarului orașului Californian Eric Garcetti, care cere ca 25% dintre mașinile care circulă în oraș să fie electrice până în 2025, 80% până în 2035 și 100% până în 2050.

Planul autorităților locale vizează și autobuzele școlare și mijloacele de transport în comun, care trebuie să fie vehicule nepoluante până în 2034. Flota de taxiuri a orașului va trebui să treacă la vehicule electrice până în 2028. Strategia implică și 20 de centre noi de încărcare rapidă în oraș.

A căzut în gol cu mașina de la etaj și a supraviețuit. Ce conducea?

Primăria din Los Angeles dorește și reducerea distanțelor parcurse de localnici de la o medie de 24 de kilometri (15 mile) zilnic la 20,9 kilometri (13 mile) până în 2025 și până la 14,4 kilometri (9 mile) până în 2035 tot în vederea reducerii noxelor. Strategia implică o rețea de transport în comun mai eficientă și taxe pentru accesul în anumite zone ale orașului.

“Acest plan ne dă o șansă la luptă. Este un fel de strategie verde pentru fiecare oraș din Statele Unite”, susține primarul Garcetti.

În Europa, o serie de orașe din Germania, Spania și Italia au declarat război poluării. Zilele trecute, autoritățile dintr-o mare capitală europeană au anunțat planul de a reduce poluarea interzicând motoarele convenționale.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top