Acestea sunt mașinile de cinci stele la testele de siguranță

Mazda CX-30 EuroNCAP teste de siguranță

O nouă sesiune de teste de siguranță a adus motive de bucurie la Mazda, Mercedes-Benz și Ford, dar Opel și-ar fi dorit mai mult pentru al său Corsa.

Noua Mazda CX-30 a obținut cinci stele la testele de siguranță. Crossover-ul nipon a bifat un scor excelent la capitolul “protecția adulților”: 99%, un scor care o apropie de perfecțiune, fiind cel mai bun din 2018 și 2019. Modelul a primit punctaje excelente și în ceea ce privește protecția ocupanților copii, 86%, protecția participanților vulnerabili la trafic (pietoni și bicicliști), 80%, și în evaluarea sistemelor de siguranță, 77%.

Reprezentanții EuroNCAP susțin că, deși mai sunt mașini de testat anul acesta, este puțin probabil ca vreuna să depășească punctajul obținut de CX-30 de la Mazda.

Și Mercedes-Benz GLB a fost cotat cu cinci stele. 92% pentru protecția ocupanților adulți, 88% pentru protecția copiilor aflați la bord, 78% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic și 74% pentru sistemele de siguranță cu care este echipat primul SUV compact cu șapte locuri produs de constructorul premium german.

Și Ford Explorer PHEV a fost testat de EuroNCAP și a obținut tot cinci stele. 87%, 86%, 61% și respectiv 76% sunt punctajele reușite de modelul american.

Euro NCAP – Cea mai sigură mașină de familie testată în 2018 și 2019 este…

Ca și fratele francez de platformă, Peugeot 208, Opel Corsa a primit patru stele. Corsa a obținut 84% pentru protecția adulților, 86% pentru protecția copiilor, 66% pentru protecția pietonilor și bicicliștilor și 69% pentru sistemele de siguranță.

Toate mașinile noi vor primi aceste dotări. Vor fi obligatorii începând cu…

 

Adaugati comentariu