Adidașii Honda îți spun pe unde să mergi

Adidașii Honda smart autoexpert.ro

Știu, nu se cheamă adidași, ci pantofi sport. Dar, de dragul simplității, o să le spunem așa. Ei bine, aceștia sunt adidașii Honda care transformă în vibrații indicațiile sistemului de navigație.

Te-ai gândit că le-ai văzut pe toate? Nici pe departe. Honda îți dovedește că tehnologia electronică poate fi integrată în… orice. De exemplu, în pantofi. Aceștia se pot conecta la o aplicație, care le transmite indicațiile sistemului de navigație de pe telefon.

În interiorul pantofului este integrat un sistem care vibrează în funcție de comenzile trimise de smartphone. Fiecare dintre cele două dispozitive are puncte de vibrații 3D, care vibrează individual, transmițând informații intuitive.

Adidașii Honda smart autoexpert.ro

Sigur, deocamdată sistemul este destinat pietonilor. Însă, în viitor, translatarea în lumea șoferilor este perfect plauzibilă. Ar fi simplu să adaugi, de exemplu, opțiunea ”autoturism” în locul celei ”pieton” pe aplicație, ca în Google Maps. Dar nu e la fel de sigur că vei ”ghici” strada corectă, când îți va vibra pantoful și vei fi într-un sens giratoriu, de exemplu.

➡ Test mijloace de transport alternative 💡

În orice caz, japonezii mai au timp să rafineze tehnologia și să-i adauge funcții noi. La fel, mai au timp să micșoreze dimensiunea senzorului plasat la exteriorul adidasului, pentru că în această variantă este prea mare pentru a atrage muilți clienți. Adidașii Honda vor apărea pe piață în martie 2023. Dar aceștia nu vor fi vânduți cu numele companiei, ci sub denumirea Ashirase, o companie nou înființată de Honda.

Adidașii Honda smart autoexpert.ro

Nu vor fi primii pantofi inteligenți de pe piață. De exemplu, Xiaomi deja oferă o încălțăminte de alergare cu un chip inclus în talpă. Acesta este detașabil și poate fi schimbat între diferite perechi de adidași compatibili. Chipul este alimentat de o baterie CR2032, se conectează la o aplicație și trimite informații legate de activitățile zilnice către smartphone.

via motor1

 

Adaugati comentariu