Adio, autobahn fără limită de viteză! La ce s-a gândit guvernul german

Autobahn

Guvernul german ia în considerare adoptarea unor legi noi referitoare la limitele de viteză pe authobahn, pentru a reduce impactul pe care vehiculele îl au asupra mediului. Viitoarea lege vizează sectoarele de autostradă fără limită de viteză.

Comisia desemnată de Guvern, Platforma Națională pentru Viitorul Mobilității, încearcă astfel să ajute Germania să se conformeze normelor stricte ale Uniunii Europene referitoare la poluare.

Un stat din UE interzice mașinile vechi cu motoare diesel pe autostradă

Nivelul de poluare provocată de vehicule în Germania nu a scăzut din 1990, iar guvernul trebuie să ia decizii astfel încât să protejeze mediul, fără să afecteze însă, industria auto. Printre propunerile luate în considerare este retricționarea șoferilor care rulează pe autostradă. Astfel, limita maximă de viteză ar putea fi, ca în restul Europei, de 130 km/h.

Lista de măsuri propuse vizează și creșterea prețurilor combustibililor începând cu 2023, atunci când ar urma să demareze și aplicarea unor taxe pentru mașinile hibride și electrice. Aceste decizii ar putea alinia Germania – susține comisia – la normele impuse de UE și ar putea scuti statul de amenzile uriașe cu care este amenințată.

Cele mai bizare legi rutiere din lume. Să nu cumva să conduci legat la ochi

Raportul final al Platformei Naționale pentru Viitorul Mobilității va fi înaintat la finalul lunii martie. Guvernul va integra acest raport într-o lege menită să încetinească procesul de încălzire globală. Comisia anticipează o serie de reacții negative din partea șoferilor, dar și din partea politicienilor.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top