Un stat din U.E. interzice mașinile vechi cu motoare diesel pe autostradă

Autobahn autostradă diesel

Vin vremuri grele pentru posesorii de mașini cu motoare diesel, care vor avea de-a face cu legi tot mai restrictive. Cele mai recente dintre acestea vizează accesul autovehiculelor cu un nivel ridicat de poluare pe autostrăzile din Germania.

Gelsenkirchen și Essen sunt cele mai noi orașe care își adaugă numele pe lista celor care impugn restricții pentru motoarele diesel. Dar în mod surprinzător, apar, în premieră, restricții asemănătoare și pe autostrada A40. Acestea vor intra în vigoare începând cu luna iulie a anului viitor.

Ministerul Mediului din Westfalia și Renania de Nord, acolo unde se află sectoarele de drum vizate, intenționează să conteste decizia. Spre deosebire de centrul unui oraș, care le oferă șoferilor de mașini cu propulsie diesel și alte alternative, un sector de autobahn cu astfel de interdicție poate afecta în mod dramatic viața celor care trebuie să facă naveta între orașe.

Citește și:

Un mare oraș european interzice motoarele diesel de anul viitor

Noua lege apare la scurt timp după ce motoarele diesel vechi au fost interzise în anumite zone din Koln și din Bonn. Orașe ca Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Aachen și Mainz au exclus motoarele Euro 4 din centrul orașului, iar cele Euro 5 vor avea aceeași soartă începând cu finele anului viitor.

În capitala Germaniei, Berlin, vehiculele cu motoare diesel Euro 5 sau inferioare, nu vor mai avea acces pe cel puțin unsprezece străzi ale metropolei începând cu iunie 2019.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top