Instanța a decis – Orașele germane pot interzice mașinile cu motoare diesel

motoare diesel

Orașele din Germania pot interzice accesul și circulația vehiculelor cu motoare diesel. Decizia instanței are efect imediat și îi va afecta pe constructorii auto care au investit masiv pentru a-și moderniza sistemele de propulsie care operează pe motorină.

Comisia Europeană înaintase o plângere împotriva Germaniei, pentru că statul din Europa Centrală nu a reușit să protejeze calitatea aerului în orașe. Sunt vizate încă din luna februarie, metropole ca Hamburg, Munchen și Stuttgart, în care oxidul de azot a ajuns la un nivel îngrijorător, depășind limitele impuse de Uniunea Europeană.

Curtea Administrativă din Leipzig a anunțat că de acum, consumatorii vor fi nevoiți să accepte interdicția impusă și că nu va exista nicio perioadă de grație.

POATE VĂ INTERESEAZĂ

Porsche s-a răzgândit! Ar putea produce din nou Cayenne diesel

Odată ce orașele vor prelua noile norme, autoritățile locale pot interzice orice vehicul care nu este conform standardelor de emisii Euro 6 pe principalele bulevarde și străzi. Doar 2,7 milioane de mașini din cele 15 milioane cu propulsie diesel care circulă pe șoselele din Germania beneficiază de tehnologie Euro 6, dar și unele vehicule cu această tehnologie pot fi afectate. În marile metropole, Instanța a recomandat o introducere progresivă a restricțiilor, începând cu vehiculele Euro 4.

Vor rămâne pe străzi mașinile Euro 5 până la 1 septembrie 2019, iar vehiculele comerciale și unii rezidenți nu fac obiectul noii legi.

Primăria din Hamburg, al doilea oraș ca număr de locuitori al Germaniei, a început deja amplasarea unor indicatoare rutiere care impun restricții mașinilor vechi cu propulsie diesel. Restricțiile vor intra în vigoare la sfârșitul acestei luni.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top