Porsche s-a răzgândit! Ar putea produce din nou Cayenne diesel

Au lansat noul Porsche Cayenne la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut, fără motoare diesel în gamă și i-au speriat clienții europeni, care își doreau propulsie pe motorină. Porsche se răzgândește acum și ia în considerare o versiune cu motor diesel V6 pentru a le face pe plac.

Șeful diviziei responsabile cu sistemele de propulsie de la Porsche, Friedmann Heller, a dezvăluit pentru Top Gear că producătorul german se gândește la o versiune V6 diesel trecută în contul lui Cayenne, dar scoate din calcule un motor V8 turbodiesel.

În luna februarie a acestui an, informații oficiale excludeau motorizarea diesel din gama SUV-ului premium german, acesta fiind primul pas făcut de Porsche către eliminarea acestui tip de propulsie din portofoliul său de modele. Doar 14% dintre mașinile vândute de Porsche la nivel global în 2017 au fost coamandate cu motoare diesel.

Prețuri Porsche Cayenne: Cât costă noul SUV în România

La ora actuală, Porsche Cayenne poate fi comandat doar cu motoare pe benzină, iar clienții pot alege una dintre cele trei versiuni disponibile: Cayenne cu 340 CP, Cayenne S cu 440 CP și Cayenne Turbo cu 549 CP. Porsche a introdus în gamă și versiunea E-Hybrid cu 462 de cai putere.

Nemții iau în considerare nu numai o versiune diesel, ci și una cu sistem hibrid, Turbo S E-Hybrid, mai puternică față de actualul Cayenne E-Hybrid cu motor V6 de 3.0 litri pe benzină și motor electric, care dezvoltă împreună 462 de cai putere și un cuplu de 700 Nm.  Modelul care va primi litera “S” ar putea fi pus în mișcare de un motor V8 pe benzină, care să funcționeze în tandem cu unul electric, pentru un total de peste 570 de cai putere.

În România, Porsche Cayenne este disponibil cu prețuri începând de la 77.766 de euro, cu TVA inclus.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top