Ai carnetul suspendat? Cum poți alege perioada în care vei fi pieton?

Politie amenzile de circulație

Propunerea legislativă a fost adoptată. Astfel, de acum, șoferii care se aleg cu permisul de conducere suspendat își pot alege perioada de suspendare pe parcursul unui an calendaristic de la data comiterii faptei. Propunerea a fost înaintată în luna martie a acestui an, de doi deputați care au rămas anul acesta fără permis.

Cei doi susțin că legea va veni în ajutorul șoferilor profesioniști care comit abateri minore de la regulile de circulație. Astfel, aceștia își pot alege perioada în care nu vor putea conduce autovehicule, pentru a evita suspendarea contractului de muncă.

„ Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

Atfel, cei care au carnetul suspendat, pot face o cerere prin care să exprime alegerea perioadei în care vor fi pietoni, pe parcursul unui an calendaristic.

Cine sunt inițiatorii proiectului de lege?

Deputații ALDE Alexandru Băișanu și Adrian Mocanu sunt inițiatorii proiectului de lege. Aceștia aveau carnetele de conducere suspendate în momentul în care au întocmit proiectul.

Băișanu a rămas pieton după ce IPJ Vrancea i-a ridicat permisul pentru o perioadă de trei luni pentru că fusese depistat rulând cu 117 km/h în localitate.

Colegul său de partid, Mocanu, avea și el permisul suspendat după ce lovise o tânără pe o trecere de pietoni din Buzău.

Adaugati comentariu