Ai fost victima unui accident rutier? Vezi care sunt drepturile tale

Dacă din nefericire ai fost victimă a neatenției celorlalți participanți la trafic, atunci trebuie să știi care îți sunt drepturile. Înainte de toate trebuie clarificat ce fel de victimă a accidentului ești: în cazul în care ai fost vătămat ești victimă directă, iar victimă indirectă ai fi în situația în care ar deceda nevinovat un apropiat, ca urmare a producerii unui accident auto.

Victimă directă

Dacă ai suferit o vătămare corporală trebuie să stii că ești singurul care poți cere despăgubiri. Nu pot cere și alte persoane despăgubiri pentru faptul că ai suferit o vătămare! Despăgubirile pe care le ppți cere sunt atât daune morale, cât și daune materiale.

te-ar putea interesa si

Ai avut un accident auto și nu a fost vina ta? Află ce e de făcut!

Daunele morale se referă la suferința pe care ți-a provocat-o șoferul neatent, incapacitatea temporară de munca, prejudiciul estetic, etc. Daunele materiale acoperă cheltuielile pe care le-ați suportat pentru vindecarea vătămării corporale suferite – medicamente, spitalizare, bilete de transport, etc.

https://www.priboisiasociatii.ro/despagubiri/

 

Victimă indirectă

În cazul în care ești victimă indirectă, adică o persoana apropiată a decedat nevinovată într-un accident rutier, poți cere despăgubiri atât tu cât și celelalte persoane recunoscute de lege ca având dreptul la dezdăunări, fără ca suma obținuta să se împartă între solicitanți, fiecare obținând în dreptul său suma justă pentru pierderea suferită. Și în cazul acesta poți solicita atât daune materiale (cheltuieli de înmormântare, de exemplu), cât și daune morale, în functie de gradul de rudenie, apropierea care exista între tine si persoana decedată în accident.

Care sunt persoanele care pot primi despăgubiri în caz de deces? Mai multe detalii pe site-ul Priboi si Asociatii!

Adaugati comentariu