Ai un Mini clasic? Transformă-l într-unul electric!

Mini clasic electric autoexpert.ro

Dacă vrei să-ți transformi exemplarul de Mini clasic pe care îl deții, într-unul electric, compania britanică te ajută! Și – nota bene – transformarea este reversibilă!

Indiferent dacă ești sau nu fan al vehiculelor electrice, trebuie să admiți un lucru. Dacă Alec Issigonis ar putea proiecta din nou, în 2022, modelul clasic Mini, i-ar monta un motor electric. Să nu uităm că originalul creat în 1959, a fost ”rodul” crizei petrolului, deci era gândit să transporte cât mai ieftin 4 persoane.

Mini clasic electric autoexpert.ro

➡ Iată viitoarea generație MINI Cooper! 💡

Acum, producătorul din Regat vine cu o propunere. Îți poate transforma exemplarul de Mini clasic pe care-l ai într-unul electric. Proiectul se numește MINI Recharged și are rădăcini chiar dinainte ca MINI Cooper SE, versiunea electrică de serie MINI, să se fi născut. În 2018, a fost expus un Mini clasic electric la Salonul Auto de la New York. Acesta a fost atât de bine primit, încât compania a decis să propună proprietarilor o astfel de conversie.

Mini clasic primește modificări reversibile

În timpul conversiei, nu sunt modificate elemente importante ale caroseriei, deci se poate reveni oricând la original. Mai mult, motorul scos de pe mașină este marcat și depozitat. Astfel, va fi reutilizat în eventualitatea în care proprietarul vrea să readucă mașina la starea inițială.

Mini clasic electric autoexpert.ro

„Versiunea finală păstrează caracterul modelului Mini clasic și permite fanilor săi să se bucure de performanțe complet electrice. Cu MINI Recharged, conectăm trecutul cu viitorul mărcii”, a declarat Bernd Körber, șeful MINI.

După modificare, Mini-ul dispune de un motor electric 90 kW. Acesta îi permite să accelereze până la 100 km/h în aproximativ 9 secunde. Bateria îi permite să atingă o autonomie de aproximativ 160 km și se încarcă cu maxim 6,6 kW. Noul instrumentar central afișează temperatura sistemului de propulsie, autonomia electrică și viteza.

Individualitatea joacă, de asemenea, un rol important cu MINI Recharged”, spune Sebastian Beuchel, șeful MINI Global Brand Management.

De aceea, fiecare vehicul modificat primește un număr unic de ordine.

via MINI

Adaugati comentariu