Advertisement

Airbus Pop.Up, mașina zburătoare: NU ai mai văzut așa ceva

Italdesign și Airbus au prezentat la Geneva conceptul inedit al unei mașini zburătoare. Denumită Airbus Pop.Up, aceasta este compusă din mai multe secțiuni detașabile și poate zbura sau rula ca orice automobil convențional la nivelul solului.

Partea centrală a lui Airbus Pop.Up este reprezentată de o capsulă cu două locuri, la care poate fi cuplată o platformă auto-propulsată cu patru roți sau o dronă uriașă cu patru elice. Propulsia este 100% electrică pentru ambele module atașabile, autonomia fiind estimată la 100 km în aer și 130 km kg la sol. Viteza maximă va fi limitată la 100 km/h, în ambele situații.

Capsula are două uși cu o suprafață vitrată neobișnuit de generoasă și un parbriz amplu, detalii menite să asigure o vizibilitate ideală în condiții de zbor. Interiorul este, de asemenea, revoluționar, parbrizul apelând la tehnologia realității augmentate pentru a afișa informații esențiale furnizate de sistemul de navigație sau referitoare la parametrii de rulare. Airbus Pop.Up rulează 100% autonom.

Mașina decide automat, grație inteligenței artificiale, care este forma potrivită de călătorie, în funcție de condițiile meteo sau de trafic. Dacă zborul este ideal, drona se apropie de vehicul și se conectează la capsula pasagerilor care apoi se desprinde de modulul terestru și este purtată în aer de puternicele motoare electrice cu elice.

Airbus nu explică, însă, și aspectele logistice: de unde vine drona și unde vor fi stocate platformele rămase în urma capsulei.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top