Alfa Romeo 33 Stradale – tot ce știm despre viitorul supercar

Alfa Romeo 33 Stradale autoexpert.ro

Alfa Romeo va lansa spre sfârșitul anului un supercar: 33 Stradale. Iată toate detaliile cunoscute de colegii noștri de la Quattroruote. Desen: Marcelo Poblete

Compania italiană trece prin schimbări profunde. Nu sunt schimbări pe care și le-ar fi dorit nici ea însăși, nici admiratorii săi, dar sunt necesare pentru a putea supraviețui în era electrificării.

Astfel, recent a lansat primul sistem de propulsie plug-in hibrid din istoria sa. L-a montat în pântecele lui Tonale, iar Auto Expert a fost singura revistă din România care l-a condus. Poți citi testul aici.

Apoi, va lansa un SUV mic, frate cu Jeep Avenger, care va avea inclusiv propulsoare electrice. Probabil se va numi Brennero. Ei bine, în toată graba asta fondată spre electrificare, va apărea și un model aparte. Unul care să strige din toți plămânii Alfa Romeo. Unul pe cât de frumos, pe atât de performant.

33 Stradale – modelul istoric

S-ar putea numi 33 Stradale și va fi inspirat de legendarul model omonim din anii ’60. Produs între 1967 și 1969, acesta cântărea numai 700 kg, și era propulsat de un V8 de 2.0 l. Avea o înălțime de 99 cm. Această combinație l-a făcut să fie cel mai rapid model de stradă la sprintul pe 1 km cu start de pe loc (24 secunde). Demarajul 0-100 km/h dura sub 6 secunde, iar viteza maximă atingea 260 km/h. Turația maximă a motorului – 10.000 rpm.

Alfa Romeo 33 Stradale front autoexpert.ro

Revenind la viitorul supercar, acesta va avea la bază modelul Maserati MC20, dar reglajele, aspectul și dezvoltarea de detaliu vor fi realizate de echipa Alfa Romeo.

Astfel, structura va fi realizată din fibră de carbon. Motorul V6 dispus central ar putea fi dublat de unul electric, montat pe axa față. Puterea ar putea trece de 700 de cai. Probabil, demarajul 0-100 km/h va dura mai puțin de 3 secunde. Ne așteptăm să-l vedem în fotografii oficiale în ultima parte a anului 2023.

Chiar dacă inițial modelul va fi comercializat în versiune hibridă, viitorul ne-ar putea aduce și o variantă electrică.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Audi Q2 interior AutoExpert

Audi Q2 primește un interior actualizat

Audi modernizează sistematic toată gama de modele. Începând de la jumătatea anului 2024, Audi Q2, SUV-ul compact popular, primește o actualizare tehnologică

Scroll to Top