Alfa Romeo Barchetta imaginată de un studio de design din Olanda

Alfa Romeo aniversează 110 ani de existență în 2020, dar din gama actuală a constructorului italian lipsește un model care să aprindă imaginația fanilor. Un studio de design și-a imaginat o spectaculoasă Barchetta.

foto: Ugur Sahin

Un studio de design, Ugur Sahin Design, cu sediul în Olanda, și-a imaginat cum ar putea arăta o Alfa Romeo Barchetta în interpretare modernă.

Render-urile create ne arată un automobil spectaculos cu două locuri separate în stilului modelelor sport Ferrari SP1, Aston Martin V12 Speedster sau Bentley Bacalar. Există elemente inspirate din lumea modelelor ce participau cândva la Le Mans ca Aston Martin DBR1 sau Jaguar D-Type.

Studioul de design a păstrat însă elementele specifice Alfa Romeo, grila scudetto, blocuri optice și jantele cu design Alfa Romeo.

Un astfel de model ar putea folosi platforma modelului Giulia GTA și motorul biturbo V6 de 2.9 litri și 540 CP. Alfa Romeo Giulia GTA este mai ușor cu 100 km față de Giulia QV, iar accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 3.6 secunde.

Mai mult, designerul speculează că ar putea fi folosită chiar platforma modelului Dodge Viper, Dodge și Alfa fiind parte din același grup auto. Cu motorul V10 de 600 CP sub capotă, Barchetta ar deveni un adevărat monstru al șoselelor.

via ams

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top