Alfa Romeo confirmă supercar-ul 8C și Giulia GTV Coupe

Alfa Romeo 8C (2)

Alfa Romeo 8C se întoarce. Constructorul italian readuce în prim plan supercarul, după o pauză de 10 ani, ca parte a strategiei de a revigora brand-ul. Șapte modele vor lansa italienii până în 2022.

Viitorul Alfa Romeo 8C ar putea primi un motor twin-turbo central, care dezvoltă aproximativ 700 de cai putere și care face mașina să accelereze de la 0 la 100 k/h în mai puțin de 3 secunde. Italienii au folosit denumirea ultima oară pentru modelul 8C Competizione, o mașină sport cu motor V8 de 4.7 litri de orgine Ferrari, care dezvolta 477 de cai putere.

Alfa Romeo 8C

Fiat Chrysler Automobiles are în plan și lansarea unui nou model GTV, iar acesta ar putea intra în gama Giulia, pentru care italienii intenționează să construiască o versiune coupe. Noul GTV ar primi tehnologie E-Boost, tracțiune integrală, patru locuri și peste 600 de cai putere. Este așteptată și o versiune Giulia cu ampatament lung, un plan pus la cale și pentru SUV-ul Stelvio, cu care italienii intenționează să cucerească piața asiatică.

Alfa Romeo 8C

“Știm că viitorul nostru depinde de cât de fideli vom rămâne noi originilor noastre în ceea ce privește mașinile sport, mașini concepute pentru a reprezenta brand-ul și pentru a inspira o generație viitoare de clienți. 8C este un supercar veritabil. Este o mașina care va fi concepută pentru circuit”, spune Timothy Kuniskis, șeful Alfa Romeo. Acesta a confirmat că 4C va dispărea până în 2022. Până atunci, Alfa va electrifica întreaga gamă, lansând nu mai puțin de șase mașini plug-in hybrid.

Alfa Romeo 8C

Alfa are pe listă și două SUV-uri noi, care să-i țină companie deja popularului Stelvio. Unul dintre ele va fi un SUV de clasă medie, în timp ce al doilea va intra în segmentul SUV-urilor de clasă mare.

Campania din anii care urmează a fost anunțată de Timothy Kuniskis cu ocazia conferinței FCA Capital Market Day, în Italia.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top