Alfa Romeo Giulia GT reinterpretată ca model electric de Totem Automobili

Totem Automobili și-a reimaginat clasicul model Alfa Romeo Giulia GT în versiune electrică. Numit GTelectric, automobilul restomod va folosi un motor electric de 520 CP și va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.4 secunde.

Reinterpretarea modelelor clasice în formă modernă nu este noutate. Compania americană Singer a creat un Porsche 911 bazat pe clasicul 964 într-o reinterpretare modernă atât de bună încât un exemplar este vândut cu prețuri ce depășesc un milion de dolari.

Acum, compania italiană Totem Automobili vrea să creeze o versiune modernă a clasicului model Alfa Romeo Giulia GT Junior. Sub numele GTelectric, Totem Automobili păstreză liniile clasice, dar inima noului model este un motor electric de 520 CP și 940 Nm.

Totem spune că modelul GTelectric va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/oră în 3.4 secunde. Motorul electric este alimentat de o baterie de 50.4 kWh răcită cu lichid. Autonomia estimată este de 320 km pentru un ritm normal de condus.

Proiectul companiei Totem Automobili pleacă de la clasicul model Giulia GT Junior. Este folosită doar 10% din caroseria originală care este întărită cu o platformă complet nouă din aluminiu și ranforsări suplimentare. restul caroseriei este creat din fibră de carbon. Blocurile optice rotunde folosesc tehnologie LED, la fel ca și stopurile cu aceeași formă.

Alfa reinterpretată de Totem Automobilo va avea suspensie Bilstein reglabilă, iar interiorul va fi customizabil în funcție de dorințele viitorului proprietar.

Totem Automobili și-a propus să prezinte modelul electric la Goodwood Festival of Speed 2020, însă ediția de acest an este amânată pentru o dată ce încă nu a fost anunțată.

Via motor1

Adaugati comentariu