Alfa Romeo Giulia GTA și GTAm: constructorul italian dezvăluie prețul pentru cele mai performante versiuni

Alfa Romeo Giulia GTA și GTAm au fost prezentate oficial la începutul lunii martie. Cele mai performante versiuni ale modelului Giulia ar fi trebuit să fie prezente la Salonul Auto de la Geneva, dar anularea acestuia a dus la o prezentare online.

La două luni de la prezentarea seriei limitate GTA și GTAm pentru modelul Giulia, Alfa Romeo revine cu o galerie foto nouă în care ne prezintă câteva idei pentru decorarea versiunii de competiție create chiar de Centro Stile Alfa Romeo.

Alături de noilie imagini, Alfa Romeo a dezvăluit și prețul pentru cele două versiuni performante. Astfel, prețurile încep la 143.000 euro (fără taxe) la nivel european pentru Giulia GTA și la 147.000 euro pentru Giulia GTAm.

Pe piața din Italia, cu TVA de 22% adăugat prețului, Giulia GTA costă 175.000 euro, respectiv 180.000 euro pentru Giulia GTAm.

Modelul peformant Giulia ”Gran Turismo Allegerita” a fost dezvoltat de divizia Autodelta având ca inspirație modelului Giulia GTA din 1965. Noua versiune folosește motorul biturbo V6 de 2.9 litri preluat de la versiunea Giulia Quadrifoglio dezvoltând 540 CP. Versiunea GTA este cu 100 kg mai ușoară față de Quadrifglio prin adoptarea unor materiale ultra-ușoare în construcție. Afla Romeo Giulia GTA poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.6 secunde.

Vor fi construite doar 500 exemplare Giulia GTA și GTAm.

Adaugati comentariu