Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio facelift: putere mărită la 520 CP

Alfa Romeo Quadrifoglio facelift

Alfa Romeo sărbătorește 100 de ani de existență a emblematicului Quadrifoglio prin prezentarea modelelor Giulia și Stelvio Quadrifoglio facelift, cu ediția de lansare “Quadrifoglio 100° Anniversario” – o ediție limitată, produsă în doar 100 de unități exclusive pentru fiecare model.

După ce la finalul lunii octombrie 2022 Alfa Romeo a prezentat versiunea cu facelift pentru modelele Giulia și Stelvio facelift, constructorul italian a dezvăluit în această lună și versiunile performante Quadrifoglio cu design modificat.

Alfa Romeo Quadrifoglio facelift

Italienii au profitat de faptul că simbolul Trifoiului cu patru foi împlinește 100 de ani de existență pentru a lansa și modelele Giulia și Stelvio Quadrifoglio facelift. Modelele performante preiau noile blocuri optice Matrix LED, grila revizuite și noua planșă de bord complet digitală. Cleinții mărcii pot profita și de o ediție specială de lansare numită 100th Anniversario, cu doar 100 de exemplare disponibile pentru fiecare model.

Alfa Romeo Quadrifoglio facelift

Quadrifoglio

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio facelift vine echipată cu jante de 19 inchi, în timp de Stelvio Quadrifoglio facelift vine cu jante de 21 inchi. Modelele cu simbolul Quadrifoglio sunt echipate cu deja binecunoscutul motor V6 de 2.9 litri, twin-turbo, dar cu puterea mărită la 520 CP.

Alfa Romeo Quadrifoglio facelift

Quadrifoglio a făcut parte din istoria sportivă a mărcii Alfa Romeo încă de la începuturile brandului. Totul a început la 15 aprilie 1923, cu ocazia celei de-a XIV-a ediții a uneia dintre cele mai vechi curse auto din lume, Targa Florio – prestigiosul eveniment care, la începutul secolului XX, a transformat Sicilia, o dată pe an, într-o scenă importantă pentru sportul cu motor.  Cursa Targa Florio a fost unul dintre cele mai importante repere ale timpului său pentru piloți și a putut lansa pe piață anumite modele de automobile și mărci întregi. De aceea, în 1923, Alfa Romeo a acordat o importanță enormă cursei siciliene, dezvoltând o versiune specifică pentru modelul RL și recrutând piloți talentați.

Alfa Romeo Quadrifoglio facelift

În cele din urmă, Ugo Sivocci, un pilot important al vremii sale, a adus victoria datorită abilităților sale și a unei serii de evenimente norocoase care aveau să facă alegerea Quadrifoglio (un trifoi cu patru foi) și mai semnificativă ca emblemă a sportivității pe capota mașinilor de curse. Simbolul trifoiului avea să fie apoi păstrat pentru toate modelele de curse sau variantele performante ale modelelor de serie.

Via Alfa Romeo

1 thought on “Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio facelift: putere mărită la 520 CP”

  1. Pingback: Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio facelift: 520 CP - 📰 newsflash

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top