Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio facelift: update tehnic pentru versiunile performante

Alfa Romeo a operat un update tehnic pentru versiunile performante Giulia și Stelvio Quadrifoglio. Chiar dacă puterea a rămas la 510 CP pentru ambele modele, au apărut o serie de noi echipări.

La finalul anului 2019, Alfa Romeo a operat un discret facelift pentru modelele Giulia și Stelvio. Au primit un sistem multimedia nou, mai multe sisteme de asistență, materiale mai bune și o gamă de culori mai extinsă.

Astăzi, Alfa a anunțat un upgrade tehnic și pentru versiunile performante ce poartă emblema celebră Quadrifoglio Verde. Giulia QV și Stelvio QV păstrează motorizarea biturbo de 2.9 litri ce dezvoltă 510 CP, dar primesc o serie de echipamente noi.

La exterior, cele două modele performante au stopuri LED cu elemente negre și jante de 21 inch ca opțiune pentru SUV-ul Stelvio Quadrifoglio. Prin diviza sa de accesorii, Mopar, FCA a desenat o grilă din fibră de carbon, dar și capace din fibră de carbon pentru oglinzile exterioare și spoiler din același material.

Au fost adăugate trei culori noi pentru cele două modele de top: 6C Villa d’Este Red, GT Junior Ocra și Montreal Green.

La interior, modificările sunt mai evidente prin redesenarea consolei centrale pentru un impact vizual și tactil mai bun. Au apărut spații noi de depozitare și un sistem infotainment nou cu display tactil de 8.8 inch. Interfața grafică este complet nouă, iar modele QV au inclusiv un meniu Performance ce oferă date în timp reale despre puterea și cuplul folosit, temperatura diverselor componente și presiunea în sistemul turbo.

Au apărut inserții de carbon pe volan și schimbătorul de viteze și posibilitatea de a opta pentru centuri de siguranță în culoarea roșie sau verde. Tapițeria din piele perforată este oferită ca opțiune.

La capitolul tehnologie, cele două modele au acum un sistem dezvoltat de Bosch ce permite conducere autonomă Level 2. Sistemul include Traffic Jam Assist, Highway Assist și cruise control adaptiv cu menținerea benzii de rulare, moitorizarea punctului mort al oglinzilor și recunoașterea semnelor de circulație.

Alfa Romeo mai oferă opțiunea pentru un sistem de eșapament din titan marca Akrapovic cu evacuări finale din fibră de carbon.

Noile versiuni vor fi disponibile pentru comandă și în România începând cu luna iunie 2020.

Test Alfa Romeo Stelvio 2.0 Turbo Q4

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top