Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: model unicat cu 540 CP

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato autoexpert.ro

Carosierul Zagato a creat un automobil unic având la bază modelul Alfa Romeo Quadrifoglio Giulia GTAm. Singurul exempalr Giulia SWB Zagato a fost achiziționat de un client din Germania.

Compania Zagato din Milano a publicat imagini cu modelul unicat Giulia SWB Zagato, un coupe unicat creat pe baza modelului Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio GTAm. Modelul a fost creat pentru a celebra 100 de ani de colaborare între cele două companii din Italia: Zagato și Alfa Romeo.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Cu o caroserie complet nouă creată din fibră de carbon, coupe-ul Zagato SWB este un tribut adus liniei de coupe-uri Sprint Zagato (SZ) care a culminat cu modelul Afla Romeo SZ din 1989.

Specialiștii de la Zagato au scurtat ampatamentul modelului Giulia Quadrifoglio și au creat o caroserie coupe unicat inspirată de clasicul model SZ. Giulia SWB Zagato este un coupe cu două portiere cu un desing unic semnat de Zagato, dar supervizat de Alejandro Mesonero, șeful Centro Stile Alfa Romeo. Dezvoltarea și construcția modelului unicat a avut loc în atelierele companiei Zagato.

La interior au fost păstrate o serie de elemente de la modelul Giulia: volanul, planșa de bord și sistemul de climatizare, dar au fost adăugate inserții în culoarea caroseriei și scaune sport din fibră de carbon ce integrează logo-ul Zagato în tetiere.

Motorizarea a fost preluată de la Giulia Quadrifoglio GTAm: V6 de 2.9 litri ce dezvoltă 540 CP.  Transmisia este manuală cu șase trepte, puterea fiind transmisă către puntea spate.

Prețul acestui model unicat nu a fost comunicat. El a intrat în colecția proprietarului german, care mai deține o serie de modele Zagato și o Alfa Romeo 8C Competizione.

Via Zagato

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top