Alpine A110 E-ternité – prototip electric pentru coupe-ul francez

Alpine publică imagini cu o versiune concept electric pentru modelul A110. Prototipul poartă numele A110 E-ternité.

Alpine propune un concept electric pentru modelul său A110. Numit A110 E-ternité, coupe-ul prototip folosește un motor electric de 242 CP și 300 Nm. Motorul electric este alimentat de o baterie de 60 kWh preluată de la noul Renaul Megane E-Tech. Modulele bateriei au fost distribuite între partea din față și cea din spate a mașinii pentru o bună distribuție a maselor.

Alpine A110 E-ternité

Alpine A110 E-ternité are o autonomie de 420 kilometri și poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4,5 secunde. Viteza maximă este de 250 km/oră. A110 E-ternité cântărește 1378 kilograme, cu 258 kg mai mult față de A110 cu motor clasic.

Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu două ambreiaje și două trepte dezvoltată în colaborare cu Getrag.

Caroseria modelului A110 E-ternité are un plafon ce poate fi deschisă pentru a conduce sub cerul liber. Prezentarea noului concept va avea loc în acest weekend în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Franței.

Alpine plănuiește o gamă de modele electrice ce va include un înlocuitor pentru modelul A110, varianta de performanță pentru viitorul Renault 5 electric și un model crossover. Primul model electric al mărcii va fi crossoverul Alpine GT X-Over, lansarea comercială a acestuia fiind programată pentru 2025.

Via Alpine

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top