Amenzi uriașe pentru cei care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități

amenzi locuri de parcare persoane cu dizabilități

Cei care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități vor plăti de acum amenzi uriașe. Cea mai recentă modificare a Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap se va aplica începând cu luna august.

Se măresc amenzile pentru cei care parchează pe locurile marcate și semnalizate ca fiind rezervate persoanelor cu probleme de locomoție. O ordonanță de urgență impune o amendă minimă de 5 ori mai mare ca până acum, aceasta crescând de la 200 la 1000 de lei, iar amenda maximă se dublează.

S-au scumpit parcările în centrul Capitalei. Lăsăm mașina acasă?

Astfel, OUG 69/2018 stabilește că „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.”

Aproximativ 4% din numărul locurilor de parcare disponibile sunt rezervate mijloacelor de locomoție care transport persoane cu handicap și nu fac obiectul niciunei taxe de parcare.

Adaugati comentariu