Anul pandemiei, cel mai profitabil din istoria Lamborghini

Stephan Winkelmann, șeful Lamborghini, a declarat că profitabilitatea mărcii sale a atins „cele mai înalte niveluri” în 2020, însă a evitat să menționeze cifre exacte.
Lamborghini Urus - Stefan Winkelmann

În ciuda pandemiei, marca Lamborghini, parte a grupului Volkswagen, pare să fi avut în 2020 cea mai profitabilă perioadă din istoria sa. Stephan Winkelmann, șeful companiei italiene s-a arătat „surprins” de rezultatele financiare explucând totuși succesul prin „Un mix ideal de modele și pdezvoltarea nivelui de personalizareal produselor”.

Printre atuurile Lamborghini din 2020 s-au numărat SUV-ul Urus și spectaculosul model Sian.

Într-un an în care multe companii au înregistrat reduceri ale vânzărilor, marjelor operaționale și profiturilor din cazua problemelor cauzate de pandemie, marca sportivă de lux Lamborghini a depășit toate așteptările analiștilor.

Divizia italiană a grupului Volkswagen a livrat anul trecut nu mai puțin de 7.430 de mașini, astfel încât 2020 a devenit al doilea cel mai bun an al companiei după 2019 când ajungeau la clienții din întreaga lume 8.250 de unități. În privința cifrei de afaceri, Winkelmann a menționat suma de 1,61 miliarde de euro, în scădere cu 11% față de 2019. Chiar dacă livrările și cifra de afaceri au fost mai mici decât în 2019, profitul din 2020 pare să fi fost mai mare decât cel din anul anterior.

Cea mai mare piață a Lamborghini a răîmas cea din SUA, acolo unde au fost livrate anul trecut 2.224 de vehicule. Pe locul secund în clasamentul livrărilor se află Germania, cu 607 vehicule, iar poziția a treia este ocupată de China, cu 604 unități. În acest context, șeful mărcii italiene se așteaptă ca în 2021 China să depășească Germania urcând pe locul doi.

SUV-ul Urus, cel mai căutat model al mărcii Lamborghini

Pe lângă cele mai mari piețe ale mărcii, Stephan Winkelmann a dezvăluit și care este cel mai vândut model Lamborghini. Conform oficialului, SUV-ul Urus a Urus a reprezentat anul trecut 59% din vânzările Lamborghini la nivel mondial.

„Urus ne oferă liniște sufletească în ceea ce privește rentabilitatea investiției și, de asemenea, câștigurile. Iar câștigurile ne oferă încrederea de a reinvesti în viitor. Este clar că diversificarea pe care ne-a adus-o Urus ne ajută foarte mult”, a explicat Winkelmann.

Refuzând să discute speculațiile cu privire la un viitor SUV Urus cu sistem hibri de propulsie, oficialul declarat că această întrebare ar trebui pusă din nou în câteva săptămâni.

În schimb, CEO-ul Lamborghini a menționat că anul următor se va concentra pe lansarea modelului Huracan STO și a altor două mașini „bazate pe iconicul motor V12”, dar evitat să ofere informații suplimentare.

În viziunea lui Stephan Winkelmann anul 2021 ar putea fi chiar mai bun decât 2020. Marca a înregistrat în primele două luni din acest an mai multe comenzi decât în perioada similară din 2020, iar livrările sunt și ele în creștere. „Vedem 2021 într-o lumină pozitivă”, a încheiat șeful mărcii Lamborghini.

– Lamborghini SC20: supercar decapotabil unicat cu motor V12 de 770 CP
– Lamborghini Huracan STO: 640 CP și elemente aerodinamice preluate de la versiunea de circuit

Adaugati comentariu