Anvelopa Michelin Alpin 6 a fost lansată în România

Michelin Alpin 6

Compania franceză a lansat cea mai nouă generație de anvelope de iarnă: Michelin Alpin 6. Aceasta a obținut performanțe excelente la testele efectuate de TUV SUD și ADAC.

Ce îți poți dori de la o anvelopă de iarnă? În primul rând, să aibă o aderență cât mai bună, care să asigure distanțe minime de frânare, accelerări rapide și o manevrabilitate de top. Apoi, îți dorești ca performanțele sale să se mențină, pe cât posibil, pe toată perioada de viață a anvelopei, chiar și atunci când banda de rulare se tocește.

Michelin Alpin 6Sunt exact cele două țeluri urmărite de Michelin în dezvoltarea celei mai recente anvelope de iarnă: Alpin 6. Aceasta prezintă un profil unic al benzii de rulare, ale cărei caneluri se lărgesc pe măsură ce anvelopa se uzează, suplinind cu succes pierderea de adâncime a șanțurilor (explicația în clipul video de mai jos). La fel de important – materialul din care este confecționată banda de rulare are mai multe straturi și își crește aderența pe măsură ce anvelopa se uzează. Desigur, straturile nu sunt lipite (fapt care ar cauza exfolierea lor), ci turnate printr-un procedeu complex.

Michelin Alpin 6

 

Rezultatul: noua anvelopă nu are un indicator de uzură de 4 mm, ci permite folosirea în siguranță până când profilul benzii de rulare ajunge la 1,6 mm! Astfel, Alpin 6 a primit un indicator care permite citirea facilă a procentului de uzură, în trei trepte: 75%, 50% și 25%.

În testele TUV SUD, Michelin Alpin 6 uzată a reușit distanțe de frânare de la 80 km/h, pe zăpadă, mai scurte cu 5,9 m decât media concurenților (evident, la același grad de uzură). De asemenea, tracțiunea în rampă și longevitatea s-au dovedit de top.

 

 

Michelin CrossClimate +

Pentru cei care călătoresc mai rar cu mașina și consideră că nu se justifică costurile a două seturi de anvelope dedicate fiecărui sezon, Michelin propune anvelopa all-season Cross Climate +. Acest model este catalogat drept anvelopă de vară premium, dar are o tracțiune pe zăpadă excelentă, pe care și-o păstrează și în condiții de uzură la același nivel cu a anvelopelor all-season premium.

MICHELIN CrossClimate +

 

Cum a reușit Michelin această performanță? Prin trei artificii. În primul rând, compoziția specială a benzii de rulare își păstrează flexibilitatea și, implicit, aderența, indiferent de temperatura exterioară. Apoi, profilul în formă de V maximizează efectul de șenilă pe zăpadă și crește durata de viață cu 25% față de media anvelopelor all-season premium. În final, lamelele 3D adânci cresc mobilitatea pe zăpadă și se auto-blochează, asigurând eficiența la frânare pe uscat. Iar pe măsură ce anvelopa se uzează, apar lamele noi, care mențin tracțiunea pe zăpadă până la ultimul kilometru.

 

 

 

Citiți aici testul comparativ cu măsurători, care dovedește performanțele generației anterioare, Michelin CrossClimate, raportate la o anvelopă de vară și una de iarnă!

Adaugati comentariu