Anvelope de vara pe zapada: VEZI dacă primești amendă

Este aprilie, însă ninsoarea a revenit inopinat în ultimele zile la munte și nu numai. Dacă aveți montate deja anvelope de vara riscați să primiți amendă sau nu?

Cu alte cuvinte, întrebarea care se naște din această situație inedită este dacă trebuie sau nu schimbate anvelopele de vară înapoi cu cele de iarnă și dacă poliţiştii pot da amenzi pentru circulaţia cu anvelope de vară în condiţiile meteo nefavorabile.

Trebuie întâi să cunoaşteţi că legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteo nefavorabile. Astfel, este interzisă exploatarea vehiculelor, în cazul în care pe carosabil este zăpadă, gheaţă sau polei, iar roţile autoturismului (cu capacitatea de trecere normală – 4×2 sau ridicată – 4WD), autocamionului la care masa maximă autorizată nu depăşeşte 3500 kg, precum şi roţile remorcilor tractate de aceste autovehicule, nu sînt echipate cu anvelope pe care este marcajul „M + S”, „M.S.” sau „M & S”.

În concluzie, da, polițiștii vă pot amenda pentru folosirea anvelopelor de vară pe zăpadă, chiar dacă ne aflăm în a doua jumătate a lunii aprilie.

Sursa: autoblog.md

Adaugati comentariu