Art Car BMW: ediție specială The 8 X Jeff Koons

BMW reînvie tradiția Art Car printr-o nouă colaborare cu artistul american Jeff Koons: The 8 x Jeff Koons, o serie limitată la 99 exemplare pentru modelul M850i xDrive.

Colaborarile cu artiști celebri care au personalizat mașini produse de BMW fac deja parte din istoria mărcii din Bavaria. Celebrele Art Car-uri au participat la curse importante, dar acum, pentru prima dată, clienții pot achiziționa un Art Car.

THE 8 X JEFF KOONS

Modelul BMW M850i a fost personalizat de artistul american Jeff Koons într-o serie limitată la 99 exemplare. Modelul poate fi comandat inclusiv în România. Koons nu este la prima colaborare cu BMW, el personalizând și modelul M3 GT2 din 2010 care a participat la cursa de 24 de ore la Le Mans.

Numele noului proiect este THE 8 X JEFF KOONS. Cu o schemă unică inspirată din lumea pop-art, exteriorul modelului este finisat în 11 nuanțe diferite. Vopsirea specială a fiecărui exemplar durează 285 ore, BMW finisând 2 exemplare în fiecare săptămână.

Personalizarea continuă și la interior, unde tapițeria din piele îmbină culorile roșu și albastru. Fiecare exemplar va fi însoțit de un certificat semnat de Jeff Koons. O altă semnătură a artistului se află pe consola centrală din interiorul mașinii.

Primul exemplar al seriei speciale va fi vândut la licitație, iar suma va fi donată către Centrul Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC). De peste două decenii, Jeff Koons susţine personal organizaţia non-guvernamentală.

Via BMW

Adaugati comentariu