Asigurarea RCA este valabilă și în format electronic

motive de deplasare în afara localității

Prezentarea asigurării obligatorii RCA în cazul unui control al Poliției nu mai este obligatorie în format tipărit fiind suficientă varianta electronică.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat în şedinţa de miercuri modificarea şi completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România în ceea ce priveşte articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate.

Astfel, dispare obligativitatea șoferilor de a prezenta polița RCA tipărită în original la controalele Poliției.

“Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate o constituie: litera a) poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic; litera b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în aceasta, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic”, se menţionează într-un comunicat al ASF.

De asemena, organele poliției pot verifica valabilitatea poliței prin interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii RCA încheiate pe teritoriul României.

Modificările și completările aduse Normei nr.20/2017 intră în vigoare în trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Via FloteAuto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top